Poreč je biser hrvatskog turizma koji svojim posjetiteljima nudi različitu vrstu odmor pun zabave i događaja …. Ukratko, mozaik iskustva.
Poreč je pravo turističko odredište sa predivnom starom gradskom jezgrom koja je dio svjetske kulturne baštine. Mnoge turiste privlači i zbog velikog broja smještajnih kapaciteta, uređenih plaža, barova i restorana, te odlične ponude za rekreaciju, od tenisa do svih vrsta vodenih sportova. Poznat je i po svojim zelenim površinama s puno cvijeća za što je i dobio više nagrada za čistoću i urednost.

Porečka riva je idealno mjesto za šetnju uz mnoštvo prodavača suvenira, a postoji i panoramski vlakić koji vozi duž cijele porečke rivijere. Poreč je i pravo mjesto za ljubitelje glazbe. Tijekom ljeta se održavaju koncerti i manifestacije po svačijem ukusu. U Eufrazijevoj bazilici se održavaju koncerti klasične glazbe, u lapidariju Zavičajnog muzeja u sklopu istoimenog caffe bara svira se jazz, u kolovozu se održavaju Međunarodni folklorni susreti, a tu je i festival uličnih umjetnika

Stjenovita plaža, s popločanim i travnatim površinama sunčanje koji su okruženi mediteranskim zelenilom i cvijećem, je 600 m daleko. Plaža Špadići-Materada je urbana plaža smještena 2,5 km sjeverno od grada Poreča. Plaža se uglavnom sastoji od cementa u kombinaciji sa stijenama. Plaža ima spasivače(08:00-19:00),objekte za spašavanje, prvu pomoć..i ima mudru zastavu. , nalazi se u blizini dugih, lijepih, stjenovita, ali dobro uređena plaža i okružena velikim maslinicima. Na plaži su igrališta, uređena za djecu, pješčenjaki, na jednom kraju je veliki drveni brod, ugrađen u pijesak, mali auti na baterije za voziti između malsina, puno drvenih igrala, njihaljke, platna za skakanje …

… Lepo urejena sprehajalna pot ob obali po Zalivu Sveti Martin vodi skozi neokrnjeno naravo, kristalno čisto more, mimo hotelov Materada, Pinia, Pical, i Zagreb  kroz drevored do starog dela grada.

Poreč je biser hrvatskog turizma koji svojim posjetiteljima nudi različitu vrstu odmor pun zabave i događaja …. Ukratko, mozaik iskustva.

Poreč svojim gostima nudi raznolike mogućnosti u carstvu sportova, od tenis, odbojka na pijesku, nogomet, jahanje, biciklizam, pješačenje i ostalih vodenih sportova koji poboljšavaju ljetovanje svakog od svojih gostiju.

Za one koji žude adrenalina, Poreč nudi Karting, paintball, skijanje na vodi, jet-ski jahanje, brdski biciklizam i ostale sportske za sve one koji vole aktivan odmor. Poreč nudi mogućnost ne samo da otkrivaju svoje bisere, ali i istraživati).
okolinu.

Vila Marinela

Vila Marinela